Wie zijn wij?

Wij zien de zwangerschap, bevalling en het voeden van je kindje als een natuurlijk proces. Iedere vrouw is uniek en doet dit op haar eigen manier. Wij zijn er om aanstaande ouders tijdens dit proces te begeleiden, waarbij we zullen waken over de gezondheid van moeder en kind. Hierbij vinden we het belangrijk om ouders te leren kennen en de begeleiding af te stemmen op jullie wensen en behoeften. Samen stellen wij dan ook een uniek zorgplan op voor jouw zwangerschap, bevalling en je kraamtijd. Daarnaast werken wij met maar vier verloskundigen en hebben daardoor alle ruimte om deze persoonlijke zorg te verlenen. De geboorte van een kindje is een spannende tijd. Hier komt veel bij kijken. Daarom vinden wij het belangrijk om meer te bieden dan de standaard verloskundigenpraktijk en daarom kun je bij ons terecht voor een volledig zorgaanbod.

Verloskundigen

Sylvia Blok

Ik heb de opleiding verloskunde gevolgd aan de Verloskunde Academie te Amsterdam, waar ik in 2015 ben afgestudeerd. Ik ben erg gepassioneerd over dit prachtige vak en ik geniet van het contact met mensen uit diverse culturen en met diverse achtergronden. Het is speciaal om te zien dat uit welke cultuur of achtergrond iemand komt het krijgen van een kind is voor
iedereen even bijzonder.

Na bij een aantal praktijken in Amsterdam te hebben gewerkt heb ik voor een lange tijd in een drukke multiculturele stadpraktijk in Rotterdam gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik me ontwikkeld tot een bekwame en ervaren verloskundige.

Tijdens mijn studie heb ik twee maanden in Zambia stage gelopen in een klein missie ziekenhuis. Hier heb ik geleerd om verloskundige zorg te verlenen met minimale middelen. Ook heb ik hier mijn liefde opgedaan voor het dragen van je baby in een draagdoek. Na mijn afstuderen heb ik dan ook een opleiding tot draagconsulente gevolgd bij die Trageschule.

Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige in zwanger zijn, een kind baren, een kind voeden en een kind dragen. Ik ben namelijk moeder mogen worden van twee prachtige kinderen, een dochter Marietje en een zoon Tommie. Deze ervaringen neem ik mee in mijn werk als verloskundige en ik zie het als een waardevolle toevoeging bij het begeleiden van een zwangere en haar partner.

Het is altijd mijn droom geweest om een eigen praktijk te hebben waarbij ik mijn ideeën over de perfecte verloskundige zorg kan realiseren. Bij de geboorte van een kind hoort ook de geboorte van twee ouders. Hier komt zo veel meer bij kijken dan alleen de pure basis verloskundige zorg. Daarom ben ik blij dat wij dit kunnen bieden in onze eigen praktijk.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten, te leren kennen en te begeleiden in deze bijzondere reis naar het ouderschap.

Sylvia
Sabrina

Sabrina Hamoen

Al vanaf dat ik zeer jong was wist ik het al: “ik wilde verloskundige worden”.

Ik heb het vak verloskunde altijd gezien als iets fascinerends. Iedere vrouw draagt haar kind en baart haar kind op haar eigen manier. Als verloskundige ben je het aanspreekpunt tijdens deze prachtige, maar soms ook moeilijke, fase in iemands leven.

Ik werd toegelaten tot de Verloskunde Academie Rotterdam en deze heb ik met veel plezier en enthousiasme afgerond. In 2016 ben ik begonnen met werken als verloskundige in een drukke Rotterdamse stadspraktijk. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van bad bevallingen in het Geboortecentrum Sophia. Omdat ik het proces rondom geboorte als natuurlijk zie is een bad bevalling een mooie manier om het natuurlijke verloop van de bevalling te stimuleren.

Mijn fascinatie voor het vak ging verder en zodoende ben ik de echoscopie opleiding gaan volgen. In 2018 heb ik mijn echoscopie diploma behaald en inmiddels ben ik een ervaren echoscopiste. Daarnaast heb ik veel ervaring met het plaatsen en verwijderen van spiraaltjes. Je kunt bij mij terecht voor al je vragen over anticonceptie.

Na ruim vier jaar met plezier gewerkt te hebben in een drukke Rotterdamse stadspraktijk ben ik toe aan een volgende uitdaging. Iets wat ik altijd al heb willen doen, een eigen verloskundigenpraktijk starten!

Door voldoende tijd en aandacht te hebben tijdens het begeleiden van de zwangere en haar partner wil ik vertrouwen creëren in het proces rondom de geboorte. Daarom vind ik het belangrijk dat de zorg kleinschalig en persoonlijk is. Sylvia en ik hebben er dan ook voor gekozen om samen een eigen praktijk te starten waarbij kleinschaligheid en persoonlijke aandacht centraal staat.

Elke keer weer, vind ik het een eer om aanwezig te mogen zijn en een rol te mogen spelen bij één van de meest bijzondere momenten in het leven van een zwangere en haar partner: het (opnieuw) ouders worden. Ik hoop binnenkort met jullie kennis te mogen maken!

Ik heb een zoon, Sam, van 1,5 jaar oud. Ik vind het heel fijn om mijn ervaringen van tijdens mijn zwangerschap, bevalling en kraamperiode te kunnen delen met (nieuwe) mama’s en papa’s!

Martha

Martha Abramson

Verloskunde zit bij mij in de familie. Mijn overgrootmoeder was verloskundige, mijn moeder is verloskundige en sinds 2015 is mijn droom uitgekomen en ben ik zelf afgestudeerd als verloskundige aan de verloskunde academie in Rotterdam.

Na mijn studie ben ik direct aan het werk gegaan voor praktijken in Delft en Pijnacker. Na bij verschillende soorten praktijken gewerkt te hebben van verschillende groottes, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het liefst cliënt gericht werk, waarbij ik dus graag de tijd neem voor cliënten, hun goed leer kennen en zo goed mogelijke persoonlijke zorg kan leveren. Ik vind het heerlijk om te werken met zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap, hun bevalling en de kraamtijd.

Naast mijn werk als verloskundige geef ik cursussen ter voorbereiding aan de bevalling en heb ik geholpen bij het ontwikkelen en geven van EHBO en reanimatie voor expats.

Zelf kom ik oorspronkelijk uit Engeland en spreek dan ook vloeiend Engels. Op mijn twaalfde ben ik naar Nederland gekomen, heb ik de taal geleerd en mijn opleiding afgerond.

Ik ben ook moeder van 2 kinderen. In 2018 is mijn zoontje James geboren en in 2020 mijn dochter Eliana. Beide waren badbevallingen in eigen huis. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en ik  begeleid daarom graag badbevallingen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mijn kinderen te dragen in een draagdoek.

Ik had mijn geen beter beroep dan verloskundige voor kunnen stellen. Het is zo’n dankbaar beroep. Je mag bij zoveel cliënten deel uit maken van een van de mooiste momenten van hun leven. Ik hoop dan ook deze mooie momenten met jullie mee te mogen maken.

Esther van Horne

Ontzettend leuk dat ik deel mag uitmaken van dit leuke kleinschalige team. 
In 2017 ben ik als verloskundige afgestudeerd aan de VIVES hogeschool in Kortrijk, België. Voordat ik als verloskundige werkzaam was, heb ik jarenlang in de hotelbranche en het onderwijs op verschillende eilanden in het Caribisch gebied gewerkt. 

Toen ik 15 jaar geleden op Curaçao woonde en zwanger was van mijn eerste zoon, ontstond mijn interesse voor de studie verloskunde. Tijdens mijn eigen zwangerschap werd ik gefascineerd door de fases en de veranderingen die je als vrouw doormaakt in de zwangerschap. Mede hierdoor en door mijn eigen behoefte aan vertrouwde begeleiding tijdens deze bijzondere fase in je leven kwam ik er achter dat dit vak heel goed bij mij paste. 

Wellicht had het opvangen van mijn weeën in het warme Caribische zeewater daar ook iets mee te maken. Zodoende besloot ik: “ik wil verloskundige worden!” Dagelijks brengt de keuze dat ik mij heb laten omscholen tot verloskundige nog enorm veel voldoeding. 

In 2020 heb ik de echo opleiding gevolgd en inmiddels ben ik naast verloskundige ook echoscopiste. Ik maak in deze praktijk onder meer de basis-echo’s en de 20 weken echo’s (SEO). 

Verder heb ik in 2021 ruim een half jaar als klinisch verloskundige gewerkt in het ziekenhuis op Bonaire. Samen met mijn partner en onze zonen van 15 en 6 jaar hebben wij gedurende deze tijd op Bonaire gewoond. Om daar als verloskundige te mogen werken, was, gezien mijn liefde voor de Caribische eilanden, echt een droom die uitkwam voor mij. Ik heb ontzettend veel geleerd van het werken op een plek waar minder medische middelen beschikbaar zijn. Ook heb ik ervaren hoe belangrijk goede begeleiding tijdens de zwangerschap is en dat goede begeleiding bestaat uit cliëntgericht werken. Iedere vrouw is uniek en daardoor is goede begeleiding voor iedereen anders. 

Hoe verschillend vrouwen ook zijn, uiteindelijk wil iedereen de zorg ontvangen waardoor zij met een fijn gevoel kan terugdenken aan haar zwangerschap, bevalling en kraamtijd. 

Ik kijk uit naar de mooie momenten die gaan komen tijdens het begeleiden van jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd!

Foto website Esther

Assistentes

Melissa website

Melissa van Dijk

Is praktijkassistente. Melissa is er op dinsdag en donderdag.

Echoscopisten

Martha

Martha Abramson

Verloskunde zit bij mij in de familie. Mijn overgrootmoeder was verloskundige, mijn moeder is verloskundige en sinds 2015 is mijn droom uitgekomen en ben ik zelf afgestudeerd als verloskundige aan de verloskunde academie in Rotterdam.

Na mijn studie ben ik direct aan het werk gegaan voor praktijken in Delft en Pijnacker. Na bij verschillende soorten praktijken gewerkt te hebben van verschillende groottes, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het liefst cliënt gericht werk, waarbij ik dus graag de tijd neem voor cliënten, hun goed leer kennen en zo goed mogelijke persoonlijke zorg kan leveren. Ik vind het heerlijk om te werken met zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap, hun bevalling en de kraamtijd.

Naast mijn werk als verloskundige geef ik cursussen ter voorbereiding aan de bevalling en heb ik geholpen bij het ontwikkelen en geven van EHBO en reanimatie voor expats.

Zelf kom ik oorspronkelijk uit Engeland en spreek dan ook vloeiend Engels. Op mijn twaalfde ben ik naar Nederland gekomen, heb ik de taal geleerd en mijn opleiding afgerond.

Ik ben ook moeder van 2 kinderen. In 2018 is mijn zoontje James geboren en in 2020 mijn dochter Eliana. Beide waren badbevallingen in eigen huis. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en ik  begeleid daarom graag badbevallingen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mijn kinderen te dragen in een draagdoek.

Ik had mijn geen beter beroep dan verloskundige voor kunnen stellen. Het is zo’n dankbaar beroep. Je mag bij zoveel cliënten deel uit maken van een van de mooiste momenten van hun leven. Ik hoop dan ook deze mooie momenten met jullie mee te mogen maken.