Voorlichtingen en cursussen

Wij vinden het belangrijk dat jullie bij ons terecht kunnen voor meer dan de standaard verloskundigenzorg. Bij het proces rondom geboorte komt veel kijken. Daarom hebben wij een uitgebreid aanbod aan voorlichtingsavonden en cursussen. Veel voorlichtingen zijn digitaal zodat je deze te allen tijde kunt bekijken.

Voorlichtingsavond zwangerschap

Voor veel zwangeren en hun partner is de zwangerschap een spannende tijd. Als zwangere  ondergaat je lijf veel veranderingen die op allerlei manieren merkbaar zijn. Hierbij kunnen veel vragen opkomen.

Tijdens de voorlichtingsavond worden de belangrijkste onderwerpen in de zwangerschap besproken. Ook is er ruimte voor vragen. De voorlichting wordt maandelijks gegeven door verloskundige Sylvia. Deelname aan de voorlichtingsavond is gratis.  Stuur een mail naar info@verloskundigcentrumschiedam.nl om je in te schrijven.

In verband met het Coronavirus worden de voorlichtingen nu digitaal gegeven. Via deze link kun je al onze voorlichtingen bekijken. 

Voorlichtingsavond bevalling

Tijdens de voorlichtingsavond wordt er informatie gegeven over allerlei onderwerpen omtrent de bevalling en de kraamperiode. Deze informatie kan je helpen bij het maken van allerlei keuzes, bijvoorbeeld waar je wilt bevallen,  of je pijnstilling wenst en welke voeding je wilt geven. Vraag tijdens de zwangerschapscontrole of per mail naar de volgende voorlichtingsdatum. Deelname aan de voorlichtingsavond is gratis. Stuur een mail naar info@verloskundigcentrumschiedam om je in te schrijven.
In verband met het Coronavirus worden de voorlichtingen nu digitaal gegeven. Via deze link kun je al onze voorlichtingen bekijken. 

Voorlichtingsavond borstvoeding

Wanneer je er voor kiest om borstvoeding te geven of wanneer je nog twijfelt over het geven van borstvoeding is het nuttig om naar deze voorlichtingsavond te komen. Een goede voorbereiding voor het starten met borstvoeding kan zeer waardevol zijn voor het slagen van de borstvoeding. In samenwerking met lactatiekundige Jessie van Dijk-Budding organiseren wij deze interessante voorlichtingsavond. Vraag tijdens de zwangerschapscontrole of per mail naar de volgende voorlichtingsdatum. Deelname aan deze voorlichtingsavond kost 25 euro. Inschrijven kan via deze link.

Draagconsulten

Van nature uit willen we onze baby’s dicht bij ons houden, waar ze veilig en geborgen zijn. In ons drukke leven is het niet altijd makkelijk en mogelijk om je baby continu bij je te houden. Je baby dragen in een draagdoek of draagzak biedt de mogelijkheid om je baby continu bij je te dragen en zelf je handen vrij te hebben. Hiernaast is het dragen van je baby ontzettend fijn en heeft het wetenschappelijk bewezen veel voordelen voor je baby en voor jullie als ouders. Wil je je baby dragen dan is het wel belangrijk dat dit op de juiste ergonomische manier gebeurt.

Sylvia is verknocht aan alles wat met dragen te maken heeft en heeft haar eigen kinderen ook met veel plezier gedragen. Daarnaast is zij gediplomeerd draagconsulente en verzorgt zij draagconsulten en workshops in de praktijk. Het is mogelijk om je in te schrijven voor een workshop, om een individueel draagconsult te boeken of om vragen omtrent dragen aan Sylvia te stellen. Vraag tijdens je zwangerschapscontrole naar de datums van de workshop en schrijf je tijdens je controle of per e-mail in. Of e-mail Sylvia om een individueel consult te boeken of wanneer je vragen hebt over dragen. De tarieven zijn te vinden onder zorgaanbod en tarieven.

Cursus voorbereiding op ouderschap

Jullie worden ouders! Eén van de mooiste, grootste en meest bijzondere veranderingen in je leven. Meestal focust de voorbereiding op ouderschap zich voornamelijk op de lichamelijke kant van de zwangerschap. Ouders vertellen ons- achteraf- dat de emotionele, sociale en psychische verandering die het krijgen van een baby met zich mee brengt, meer voorbereiding had mogen krijgen.

Deze voorbereiding op ouderschap heeft als doel om (aankomende) ouders te ondersteunen bij de uitdagingen van beginnend ouderschap, de ouder-kind relatie alsmede de ouders-relatie te versterken. Tijdens deze cursus staan we stil bij thema’s als: verwachtingen van het ouderschap, de relatie tussen ouders, jeugdherinneringen, de ouder-kind binding en ouderschapsskils. Dit zodat jullie de juiste tools in handen hebben om goed te zorgen voor jullie baby.

Praktische informatie
Deze cursus bevat 2 informatieavonden, een cursusboek en wanneer er behoefte aan is een persoonlijk consult. De cursus wordt gegeven door Ilse den Exter, zij is docent op de hogeschool van Rotterdam en heeft zich verdiept in de transitie naar ouderschap. Ilse is zelf moeder van drie kinderen. We werken in een kleine groep waarin we ervaringen kunnen uitwisselen. Tijdens de cursus krijg je informatie van ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van de transitie naar ouderschap.  Kosten: €95,- per ouderpaar

Wij bevelen deze cursus van harte aan, aan al onze cliënten die ouders worden. Ook voor stellen die al ouders zijn, kan deze verdieping interessant zijn. Je kunt natuurlijk ook deelnemen als je je voorbereidt op alleenstaand ouderschap. Wij zien dat ouders die zich voorbereiden op het ouderschap:

  • Minder stress en spanning ervaren
  • Keuzes beter samen maken
  • Pro-actiever omgaan met de aankomende uitdaging
  • Sneller invulling geven aan de identiteit van ouder

Uit onderzoek blijkt bovendien dat het voorkomen van stress tijdens de zwangerschap veel gezondheidsvoordelen kent. Zowel voor de moeder, het kind, de zwangerschap en het heeft een positieve invloed op een zo natuurlijk mogelijke baring.

Wil je meer informatie? Of wil je je inschrijven? Laat het ons weten tijdens één van je afspraken op de praktijk of stuur ons een e-mail.

EHBO-cursus voor zuigelingen en kinderen

Als ouder kun jij eerste hulp verlenen aan je kind bij ongelukken die in en rondom het huis gebeuren. Een EHBO cursus is te volgen bij Livis. Wanneer je ons vermeld bij je inschrijving ontvang je €7,50 euro korting.