Who are we?

Wij zien de zwangerschap, bevalling en het voeden van je kindje als een natuurlijk proces. Iedere vrouw is uniek en doet dit op haar eigen manier. Wij zijn er om aanstaande ouders tijdens dit proces te begeleiden, waarbij we zullen waken over de gezondheid van moeder en kind. Hierbij vinden we het belangrijk om ouders te leren kennen en de begeleiding af te stemmen op jullie wensen en behoeften. Samen stellen wij dan ook een uniek zorgplan op voor jouw zwangerschap, bevalling en je kraamtijd. Daarnaast werken wij met maar twee verloskundigen en hebben daardoor alle ruimte om deze persoonlijke zorg te verlenen. De geboorte van een kindje is een spannende tijd. Hier komt veel bij kijken. Daarom vinden wij het belangrijk om meer te bieden dan de standaard verloskundigenpraktijk en daarom kun je bij ons terecht voor een volledig zorgaanbod.

Sylvia Blok

Ik heb de opleiding verloskunde gevolgd aan de Verloskunde Academie te Amsterdam, waar ik in 2015 ben afgestudeerd. Ik ben erg gepassioneerd over dit prachtige vak en ik geniet van het contact met mensen uit diverse culturen en met diverse achtergronden. Het is speciaal om te zien dat uit welke cultuur of achtergrond iemand komt het krijgen van een kind is voor iedereen even bijzonder.

Na bij een aantal praktijken in Amsterdam te hebben gewerkt heb ik voor een lange tijd in een drukke multiculturele stadpraktijk in Rotterdam gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik me ontwikkeld tot een bekwame en ervaren verloskundige.

Tijdens mijn studie heb ik twee maanden in Zambia stage gelopen in een klein missie ziekenhuis. Hier heb ik geleerd om verloskundige zorg te verlenen met minimale middelen. Ook heb ik hier mijn liefde opgedaan voor het dragen van je baby in een draagdoek. Na mijn afstuderen heb ik dan ook een opleiding tot draagconsulente gevolgd bij die Trageschule.

Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige in zwanger zijn, een kind baren, een kind voeden en een kind dragen. Ik ben namelijk moeder mogen worden van twee prachtige kinderen, een dochter Marietje en een zoon Tommie. Deze ervaringen neem ik mee in mijn werk als verloskundige en ik zie het als een waardevolle toevoeging bij het begeleiden van een zwangere en haar partner.

Het is altijd mijn droom geweest om een eigen praktijk te hebben waarbij ik mijn ideeën over de perfecte verloskundige zorg kan realiseren. Bij de geboorte van een kind hoort ook de geboorte van twee ouders. Hier komt zo veel meer bij kijken dan alleen de pure basis verloskundige zorg. Daarom ben ik blij dat wij dit kunnen bieden in onze eigen praktijk.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten, te leren kennen en te begeleiden in deze bijzondere reis naar het ouderschap.

 

Sabrina Hamoen

Al vanaf dat ik zeer jong was wist ik het al: “ik wilde verloskundige worden”.

Ik heb het vak verloskunde altijd gezien als iets fascinerends. Iedere vrouw draagt haar kind en baart haar kind op haar eigen manier. Als verloskundige ben je het aanspreekpunt tijdens deze prachtige, maar soms ook moeilijke, fase in iemands leven.

Ik werd toegelaten tot de Verloskunde Academie Rotterdam en deze heb ik met veel plezier en enthousiasme afgerond. In 2016 ben ik begonnen met werken als verloskundige in een drukke Rotterdamse stadspraktijk. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van bad bevallingen in het Geboortecentrum Sophia. Omdat ik het proces rondom geboorte als natuurlijk zie is een bad bevalling een mooie manier om het natuurlijke verloop van de bevalling te stimuleren.

Mijn fascinatie voor het vak ging verder en zodoende ben ik de echoscopie opleiding gaan volgen. In 2018 heb ik mijn echoscopie diploma behaald en inmiddels ben ik een ervaren echoscopiste. Niet alleen in de dagelijkse verloskundigenpraktijk werk ik als echoscopiste, maar ik werk ook in het Erasmus Medisch Centrum als echoscopiste bij het Generation R Next onderzoek.

Na ruim vier jaar met plezier gewerkt te hebben in een drukke Rotterdamse stadspraktijk ben ik toe aan een volgende uitdaging. Iets wat ik altijd al heb willen doen, een eigen verloskundigenpraktijk starten!

Door voldoende tijd en aandacht te hebben tijdens het begeleiden van de zwangere en haar partner wil ik vertrouwen creëren in het proces rondom de geboorte. Daarom vind ik het belangrijk dat de zorg kleinschalig en persoonlijk is. Sylvia en ik hebben er dan ook voor gekozen om samen een eigen praktijk te starten waarbij kleinschaligheid en persoonlijke aandacht centraal staat.

Elke keer weer, vind ik het een eer om aanwezig te mogen zijn en een rol te mogen spelen bij één van de meest bijzondere momenten in het leven van een zwangere en haar partner: het (opnieuw) ouders worden. Ik hoop binnenkort met jullie kennis te mogen maken!

 

Martha Abramson

Verloskunde zit bij mij in de familie. Mijn overgrootmoeder was verloskundige, mijn moeder is verloskundige en sinds 2015 is mijn droom uitgekomen en ben ik zelf afgestudeerd als verloskundige aan de verloskunde academie in Rotterdam.

Na mijn studie ben ik direct aan het werk gegaan voor praktijken in Delft en Pijnacker. Na bij verschillende soorten praktijken gewerkt te hebben van verschillende groottes, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het liefst cliënt gericht werk, waarbij ik dus graag de tijd neem voor cliënten, hun goed leer kennen en zo goed mogelijke persoonlijke zorg kan leveren. Ik vind het heerlijk om te werken met zwangere vrouwen tijdens hun zwangerschap, hun bevalling en de kraamtijd.

Naast mijn werk als verloskundige geef ik cursussen ter voorbereiding aan de bevalling en heb ik geholpen bij het ontwikkelen en geven van EHBO en reanimatie voor expats.

Zelf kom ik oorspronkelijk uit Engeland en spreek dan ook vloeiend Engels. Op mijn twaalfde ben ik naar Nederland gekomen, heb ik de taal geleerd en mijn opleiding afgerond.

Ik ben ook moeder van 2 kinderen. In 2018 is mijn zoontje James geboren en in 2020 mijn dochter Eliana. Beide waren badbevallingen in eigen huis. Dit heb ik als zeer prettig ervaren en ik  begeleid daarom graag badbevallingen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om mijn kinderen te dragen in een draagdoek.

Ik had mijn geen beter beroep dan verloskundige voor kunnen stellen. Het is zo’n dankbaar beroep. Je mag bij zoveel cliënten deel uit maken van een van de mooiste momenten van hun leven. Ik hoop dan ook deze mooie momenten met jullie mee te mogen maken

 

 

Allen zijn wij BIG geregistreerd en staan wij ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV.